De første leilighetene i Meierikvartalet er snart innflyttingsklare

– vi snakker med to byfornyere om en morsom fortid og spennende fremtid.

Meierikvartalet i Lillestrøm har vært det engelskmennene kaller «A Labour of love».
Å forvandle en bilforretning og en grå parkeringsplass midt i Lillestrøm sentrum til 378 boliger, 9000 kvadratmeter handelsarealer og 30.000 kvadratmeter med kontorplasser har krevd kreativitet, stå-på evne, langsiktig tankegang, pågangsmot og tålmodighet. I omtrent like store mengder. Nå er de første leilighetene snart innflyttingsklare, og prosjektansvarlig Kathinka Lien Augustine og prosjektleder Ingvild Hovstein Aardal tar både et tilbakeblikk og en titt på det som venter.

En gjennomført plan fra a til å.
«Ønsket og målet for Meierikvartalet har vært uforandret, helt fra den aller første skissen kom på bordet», forteller Kathinka. «Vi skulle skape et urbant område der folk ville trives, enten de bor der, jobber der eller bare er på besøk. Vi skulle lage et nytt og urbant kvartal som utvider, fornyer og revitaliserer Lillestrøm sentrum. Og vi er overbevist om at vi har fått det til. Når de første beboerne snart flytter inn, vil de oppleve en helt ny side av byen».

Ingvild fortsetter. «Dette har vært det største byutviklingsprosjektet i Lillestrøm på lang tid, og fantastisk moro å få jobbe med. Vi får muligheten til å utvikle et bærekraftig knutepunkt med helt klare ambisjoner; gode møteplasser for hele byen, smarte, praktiske og moderne kontorlokaler og urbane boliger med gode bokvaliteter. Og vi føler at vi har truffet. En ambisjon blir ikke mer enn akkurat det før den leverer – vi er oppriktig overbevist om at Meierikvartalet vil bli en berikelse for byen og alle som bor der».

Mange samarbeidspartnere, godt samarbeid.
«Prosessen har vært svært givende å få delta i», sier Kathinka, «mye takket være stort fokus på samspill i planlegging og gjennomføring av prosjektet. Dette grepet har resultert i god takhøyde og stor åpenhet mellom aktørene i prosjektet. Oss i Stor Oslo eiendom, Dark Arkitekter, Gullik Gulliksen Landskapsarkitekter, BundeBygg Entrepenør, kommunen, naboer, Bane Nor, Statens Vegvesen – for å nevne noen ­– alle har hatt sine ønsker og behov å ta vare på. Men ønsket om å lage noe spesielt har vi delt, alle sammen. Å lage et landemerke med de tre høye tårnhusene, å få puste liv i et nytt kvartal, en hyggelig del av byen for Lillestrøms innbyggere og kvartalets fremtidige beboere».

Gode planer – god mottakelse.
Å utvikle og reise et så omfattende prosjekt tar lang tid og er en kompleks prosess. Hver del skal utvikles og bygges del for del, samtidig må helheten ivaretas. Også her føler Ingvild og Kathinka at partene har klart å gjøre det aller beste av det.

. «Det har vært svært morsomt å se hvor godt prosjektet har blitt tatt imot av markedet», avslutter to travle damer fra Stor-Oslo Eiendom. «Så langt har vi solgt 318 boliger, og de første er snart innflyttingsklare. De to første Tårnhusene er allerede innflyttingsklare, i Tårnhus 3 blir innflytting mai 2023, RAND begynner innflyttingen vår 2023 og Byhusene følger med tentativ overtagelse august/september 2023. Det er faktisk bare noen få leiligheter igjen i de første trinnene. Vi gleder oss stort til prosjektet står ferdig og mennesker kommer til kvartalet for lek i vanndysene, en rolig stund på en benk eller et glass vin i en av restaurantene som kommer. Mange vil få glede av lanseringen av nye konsepter som ikke finnes i Lillestrøm fra før. Kvalitetene i materialene på bygulvet har gjort av alle som kommer innom får mulighet til å oppleve en ekte storbyfølelse i Lillestrøm. Å få mulighet til å bringe denne kvaliteten til byen er ekstra gøy. Og alt er takket være det kjempeinspirerende teamet vi jobber i».