Om Lillestrøm

Rolig og avslappet, men allikevel urban er Lillestrøm som den bydelen du helst besøker i en storby. Et koselig sted med sin egen identitet, lite nok til at alt er i gåavstand, og stort nok til at du kan være hvem du vil.

Lillestrøm har vært et knutepunkt på Østlandet siden jernbanen kom i 1853. I dag er byen en av Norges mest sentrale du kan bo i, midt mellom Gardermoen og Oslo sentrum, og har enkel adkomst enten du kommer med tog eller bil. Lillestrøm har også et godt utbygd sykkelveinett, som bare kommer til å vokse de neste årene, og som vil gjøre sykkelen til den enkleste, beste og raskeste transportmetoden i Lillestrøm og omegn.

Nebbenfest!

Nebben, eller Nebbursvollen friluftsbad, som det egentlig heter, ligger omtrent ti minutter på sykkelen unna Meierikvartalet og åpnet i 1967. Her har lillestrømlinger lekt og kost seg i bassengene og vannskliene i tre generasjoner, og har du unger, er et sesongkort nesten obligatorisk. I 2017 startet en gjeng entusiaster Nebbenfest, som samler et stjernelag av norske artister til en tredagers festival som allerede er blitt et årlig høydepunkt på Romerike.

Byliv

Få ting er hyggeligere enn å spasere inn til sentrum en lørdags formiddag med få planer og vennlige hensikter. Kanskje stoppe innom et bakeri for en kaffekopp og litt fersk gjærbakst til frokost eller en hyggelig lunsj med gode venner. Kikke litt i butikkene, plukke med seg noe til kjøkkenet og invitere naboen til middag.

Romerikes Amasonas

Lillestrøm ligger vakkert til der Nitelva møter elva Leira, som også blir kalt Romerikes Amazonas på grunn av sitt rike plante- og fugleliv. Her venter eventyret på både små og store. Et flott friluftsområde som gir mulighet for blant annet båtliv, bading, kajakk og padling.